Potencia

Parfümhasználat télen

Milyen a tökéletes alapozó?

A nők számára valóságos kincsesbányának számítanak a parfümériákban a sminktermékeket kínáló állványok, pultok és polcok. A nagy választékban ugyanakkor nem könnyű dolog kiválasztani a legmegfelelőbb terméket. Különösen igaz ez az alapozóra, amely mintegy második bőrünkként viselkedik az arcon, ezért sok múlik rajta: lényegesen előnyösebbé teheti a megjelenést. Feltéve, ha jól sikerül megválasztani textúráját és színét, és megfelelően viszik fel a bőrre. Amikor alapozót választ az ember vendége számára, két dolgot kell mindenekelőtt szem előtt tartani: a bőrtípust és az elérni kívánt hatást. Foglaljuk össze, miben áll a jó alapozóválasztás tudománya!

A bőrápolásra és a sminkre is igaz, hogy minden bőrtípus számára más és más termékek felelnek meg a leginkább. Nem kivétel ez alól az alapozó sem. A helyesen megválasztott alapozótól a bőr hibátlanul szép és egészségtől ragyogó lesz. Ehhez azonban jól kell eltalálni a bőrtípushoz leginkább illeszkedő színt és textúrát, valamint az sem mindegy, hogy a kiválasztott terméket milyen módszerrel viszik fel az arcra. Néhány alapvető szempont ismerete sokat segíthet azok számára, akik esetleg nem eléggé gyakorlottak az alapozók tudományában…

HOGYAN ÁLLAPÍTSUK MEG, MELYIK A LEGELŐNYÖSEBB SZÍN?

Az alapozó színének kiválasztása nem könynyű feladat. A túl világos szín következménye a Pierrot-effektus: a termék az arcon – kis túlzással persze – a bohócok festett maszkjára hasonlít. A túl sötét tónus pedig legalább tíz évvel öregíti az embert. A kozmetikusok és az illatszerboltokban vásárlási tanácsokat adó eladók korábban sokszor a tenyér, illetve a csukló belső felének színét tartották mérvadónak a helyes árnyalat megállapításakor. A profi sminkesek azonban más trükköt használnak: az állkapocscsont alatti területen tesztelik a színt, és az alapozó tónusát a nyak bőrének színe szerint választják ki. A teszt eredménye azonban csak akkor megbízható, ha nem spot- vagy neonlámpák fényénél, hanem természetes fénynél mutat azonosságot a nyak és az alapozó színe. Ezért ha szalonunkban vagy üzletünkben alapozót szeretnénk választani vendégünk számára, vagy segíteni akarjuk őt a megfelelő termék megtalálásában, nyugodtan menjünk oda vele a bejárathoz, és a kinti, természetes fényben hasonlítsuk össze a színeket.

A cikk teljes szövege elolvasható a Les Nouvelles Esthétiques Spa 2009/1. számában!

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük