Potencia

Milyen a tökéletes alapozó?

Néhány tanács otthoni hajápoláshoz

A nők sokszor maguk készítik el frizurájukat. Hajkefével vagy kézzel beszárítják, göndörítik, hullámosítják, növelik volumenét, izgalmas, dinamikus tincseket formáznak belőle, táplálják, hidratálják, védik vagy regenerálják, revitalizálják, festik, színezik, és még ezerféle módon alakítják, ápolják. Az MGC az alábbi cikkben mindehhez számos jó tanácsot ad számukra, amelyeknek biztosan hasznát veszik.

HAJVASALÁS

Tanácsoljuk vendégünknek, hogy:

• nedvesen ne vasalja a haját, előtte mindig szárítsa meg alaposan,
• hajvasalás előtt fésülje át a haját, hogy könynyebb legyen a vasalás,
• csináljon választékokat a hajba, hogy tincsenként tudjon haladni a hajvasalóval,
• a hajvasalót a tövektől a hajvégek felé, tincsenként haladva használja.

Hetente két alkalomnál többször nem ajánlatos vasalni a hajat. Annak, aki ilyen gyakorisággal, vagy esetleg még többször használ hajvasalót, a maximális hidratálás érdekében mindenképpen ajánlatos hajmosás után balzsamozni a haját, és minél többször tenni fel tápláló hajpakolást.

HAJSZÁRÍTÁS

A túl gyakori hajszárítás roncsolhatja, kiszáríthatja a hajat.

Tanácsoljuk vendégünknek, hogy:

• hajszárítóján a levegő hőmérsékletét állítsa közepes fokozatúra,
• a hajszárítás befejezéseként fújja át a hajat hideg levegővel, ami fixálja a frizurát, és természetes, rugalmas hatást ad a hajnak.

Hívjuk fel figyelmét arra is, hogy a hajszárítót nem szabad túl közel tartani a hajhoz, mert a kiáramló meleg levegő közvetlen hatása károsíthatja a hajat. Ha a hajszárítót a fejbőr közelében akarja használni (maximum 2-3 centiméterre a fejbőrtől!), akkor állítsa a legkisebb fokozatra. A hajszárítás akkor tökéletes, ha hátulról, a tarkótól indul, és kis tincsenként halad előre. A fejet érdemes előre hajtani, a hajtincseket pedig kefével elemelni a fejbőrtől. A haj nem töltődik fel elektromossággal, ha langyos vagy hideg levegővel szárítjuk. Fontos az is, hogy csak természetes szálú hajkefét használjunk, ezek a szálak ugyanis nem vezetik az elektromosságot. Ha vendégünk arról panaszkodik, hogy száll a haja az elektromosságtól, tanácsoljuk neki, hogy nedves kézzel, széttárt ujjakkal simítsa át a frizuráját. A természetes szálakból készült hajkefe használata egyébként nemcsak azért fontos, mert ezzel megelőzhető a haj elektromos feltöltődése, hanem azért is, mert a természetes szálak masszírozó hatása jót tesz a fejbőrnek.

A cikk teljes szövege elolvasható a Les Nouvelles Esthétiques Spa 2009/1. számában!

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük