Szépség

Hogyan válasszunk parfümöt?

A visszérbetegség

Napjainkban a nők több mint fele küzd a visszérbetegséggel. E kellemetlen problémáról minden fontosat megtudhatunk abból a kitűnő tanulmányból, amelyet a Laboratoires Pierre Fabre bocsátott rendelkezésünkre. Mi is a visszérbetegség? Mik a kiváltó okai és a tünetei? Az idő előrehaladtával kell-e a betegség súlyosbodására számítani? Milyen tényezők befolyásolhatják a probléma kialakulását, és el lehet-e kerülni valamiképpen? Ha helyesen tudunk válaszolni mindezekre a kérdésekre, hasznos ismeretekkel gazdagíthatjuk vendégeinket.

A visszérbetegség, avagy más nevén a krónikus vénás elégtelenség (CVI) az idő előrehaladtával egyre súlyosbodó, krónikus betegség. Alattomosan halad előre, s enyhe tünetei miatt gyakran csak megkésve diagnosztizálható. A „nehézláb- érzés” vagy a lábszáron a túl gyors vénás áramlás miatt kialakuló éjszakai görcsök, ödémák, visszértágulatok – mind megannyi klinikai tünete annak, hogy rossz a vénás visszaáramlás a lábszártól a szív felé. Az alsó végtag vénás rendszerének ezt a diszfunkcióját krónikus vénás elégtelenségnek nevezzük. A visszérbetegség nem csupán orvosi probléma, hanem olyan, a munkavégzéssel összefüggő, társadalmi-foglalkoztatási probléma is, amely kellemetlen fizikai tüneteivel komoly hátrányt jelent az érintetteknek. Az életminőség a visszérbetegség súlyosságának mértékével egyenes arányban romlik. Vannak, akiket különösen veszélyeztet a vénás elégtelenség, főképpen a nőket, de a nemen kívül más tényezők is hajlamosítanak a betegség kialakulására: az életkor, az öröklődés, a munkafeltételek vagy az életmód egyaránt elősegíthetik a visszérproblémák kialakulását.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük