Egészség

Hogyan növelhető egy üzlet látogatottsága?

A növények téralakító szerepe

Az esztétikai és jó közérzeti szolgáltatásokat nyújtó intézményekben különösen ott van a helyük a virágoknak. Látványuk megnyugtató és szép, hatásuk a környezetre és az ember testi-lelki egészségére nézve is kedvező, és miközben gyönyörködtetnek, és védenek bennünket a káros környezeti hatásoktól, észrevétlenül vezetnek vissza a természettel egységet alkotó hajdani létformánkhoz, gyökereinkhez. Az alábbi cikk megírásához a kül- és beltéri növénydekorációval foglalkozó Plantart cégtől kaptunk ötleteket és segítséget.

NÖVÉNYEK A BELSŐ TÉRBEN

A növény mint dekorációs elem

Szalonok, day spák, wellness intézmények belső tereinek kialakításakor érdemes gondolnunk arra, hogy nemcsak a burkolatok, a bútorok, a színes falak, a fények, a lakberendezési tárgyak, hanem a növények is részt vehetnek egy-egy enteriőr jellegzetes hangulatának, egyedi stílusának kialakításában. Egy minimalista stílusú, térkialakításában profeszszionalizmust és maximális funkcionalitást tükröző, high-tech jellegű szalon kissé hideg és barátságtalan hangulatát oldhatja egy-két jól megválasztott, különleges, de az ultramodern stílushoz jól illeszkedő növény. Egy mediterrán hangulatú enteriőrt pedig még autentikusabbá tehetünk például a bejáratnál elhelyezett dézsás növényekkel, vagy a belső térben elhelyezett citrusfélékkel, leanderrel, díszbabérral. A kiváló esztétikai érzék és a szakértelem azonban ezen a téren is elengedhetetlen, hiszen a növények megválasztásánál sokféle szempontot kell fi gyelembe venni. A jó szakértőnek értenie kell a növények élettana mellett a dizájnhoz, a belsőépítészethez is. A különböző stílusú térkialakításokhoz természetesen különböző származási helyű és jellegű növények illeszkednek szépen, és minthogy a növények – legalábbis bizonyos szempontból – éppen olyan dekorációs elemek, mint a lakberendezési tárgyak, ezért nagyon fontos, hogy formájuk, méretük, minőségük alapján tökéletes összhangot tudjanak képezni a berendezés egyéb elemeivel. Színeiket, formájukat, az elhelyezésükre szolgáló virágtartó kaspókat, állványokat össze kell hangolni a falak színével, a bútorok kárpitjával és az egyéb textíliákkal. Nagyvárosi környezetben, ahol amúgy is kevés a zöldfelület, különleges élményt és felüdülést jelenthet a szalonba, szállodába megérkező vendégnek a természetet megidéző, harmonikus környezet.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük