Egészség

Érvek a szolárium mellett

Amit az önbarnítókról tudni érdemes

A napozás nélkül, különböző önbarnító termékek használatával elért barnaság sikerességének legfontosabb kritériuma a bőr színének egyenletessége. A foltokban barnult, testtájanként különböző színárnyalatokat mutató bőr valóban nem esztétikus látvány. De tudni kell, hogy a foltosodás a termékek szakszerű alkalmazásával nagyon egyszerűen megelőzhető. Nincs más dolgunk, mint az önbarnítás megkezdése előtt egy, a teljes testfelületre kiterjedő bőrradírozással tökéletesen eltüntetni a bőr minden egyenetlenségét.

Az 1960-as években Amerikában gyártott első önbarnító termékek megjelenése óta az önbarnító készítmények óriási fejlődésen mentek keresztül. A barnaságot biztosító legfőbb hatóanyagot, a dihidroxiacetont (vagy röviden DHA-t) a mai termékekben gyakran egészítik ki más összetevőkkel, például eritrulózzal, amitől a bőrszín árnyalata természetesebb hatású és egyenletesebb lesz. A szín kialakításáért felelős összetevők között gyakran találhatunk még különböző növényi hatóanyagokat is. A barnító összetevők mellett a gyártó cégek a készítmények textúráját is tökéletesítették, hiszen az optimális felhordhatóság a bőrszín szempontjából szintén meghatározó tényező. Mára olyan, ultrafi nom állagú termékek kaphatók, amelyeket könnyű egyenletes rétegben felvinni a teljes testfelületre. Az önbarnítók legújabb generációjához tartozó készítmények összetételébe a gyártók általában hidratáló, bőrápoló, bőrvédő hatóanyagokat is beépítenek. A termékek kozmetikai tulajdonságai mellett ügyelnek arra is, hogy a felhasználó számára a készítmény használta kellemes bőrkomfort- érzetet nyújtson és praktikus legyen.

Gondoljunk rá…

• Az önbarnítók nemcsak a bőr szarurétegét alkotó keratint képesek megfesteni, hanem természetesen a szintén keratinból felépülő haj- és szőrszálakat is. Ezért önbarnító használata előtt szőrtelenítsük a lábakat, a hónaljat és a bikinivonalat, a száj fölötti apró szőrszálakat is távolítsuk el. Az arcon alkalmazott önbarnító készítményt a haj tövénél mindig nagyon óvatosan vigyük fel.

• Az előkészítő bőrradírozás, a foltosodás elkerülése azért is nagyon fontos, mert a bőrre felvitt önbarnítót a színhatás kialakulása után már nem lehet lemosni, lekoptatni, vagy más módon eltávolítani. A barnaság a ciklikus sejtmegújulási folyamattal párhuzamosan, fokozatosan halványodik, és csak körülbelül két hét után tűnik el teljesen a bőrről.

 

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük