Hírek

A visszérbetegség

Az alsó végtag pihentető masszázsa

Hidemi Morimasa rendkívül elismert szakembernek számít Japánban. Tagja a Japán Esztétikai Társaságnak, saját kozmetikai iskolát vezet, elnök-vezérigazgatója egy óra- és ékszergyártással foglalkozó részvénytársaságnak, és nem utolsósorban több, részben csak szakembereknek, másrészt a nagyközönségnek szánt, esztétikai tárgyú szakkönyv szerzője. Az alábbi cikkben Hidemi Morimasa egy kitűnő, japán protokollt ajánl olvasóinknak a fáradt, nagy igénybevételnek kitett láb ápolására.

Japánban ma a különböző szépségápolási és jó közérzeti szolgáltatásokat nyújtó intézményekben óriási a kereslet a test különböző területeinek masszázsa, ápolása iránt. Nemcsak teljes testkezelést, de külön mell-, hát-, kéz- és lábkezeléseket is gyakran vesznek igénybe a vendégek. Ezért az arckezelések mellé egyre több kozmetikus kínál egyéb, szabadon választható kezeléseket. A kínálatban szereplő, külön testtájakra irányuló masszázsok, ápolások segítségével mindig a vendég igényeinek megfelelően alakítható a szolgáltatáscsomag, és adott esetben akár teljes körű ápolás is összeállítható belőlük. Japán tapasztalatok szerint az egyes testtájak kezelései közül messze a lábápolások a legkeresettebbek a rendszeresen visszajáró ügyfelek körében. Régebben a japán nők mindennapi öltözete a tradicionális kimonó volt, amelyhez fából készült speciális szandált (zorit) viseltek. Napjainkra azonban a nők többsége Japánban is ugyanolyan ruhákat és cipőket hord, mint bármelyik európai vagy amerikai. Éppen ezért aztán lábuk is ugyanazoknak a kihívásoknak van kitéve, mint a világ nyugati felén élő nőké. A nap legnagyobb részében cipőbe zárt láb keringése elégtelen, a megfelelő fizikai aktivitás hiánya miatt pedig lelassul a testnedvek keringése, a szövetek között felgyülemlik a víz, a láb hőmérséklete csökken. E problémák miatt a lábápolást igénybevevő vendégek száma évről évre növekszik Japánban. A fáradtság következtében a láb izmai megkeményedhetnek, s ezzel párhuzamosan csökken a nyirokerek, valamint az érbillentyűk működése. A vér- és nyirokkeringés elégtelen működése miatt pedig a szervezet nem tudja megfelelő mértékben kiválasztani a toxikus anyagokat. Mindezen problémák enyhítésére fontos, hogy legyenek olyan kezelési eljárások, amelyek segítik, javítják a szervezet méregtelenítését. Az ilyen típusú szolgáltatások ma rendkívül keresettek a japán piacon. Az alábbiakban a láb fáradtságát enyhítő kezelés protokollját mutatjuk be, valamint néhány olyan technikát, amelyekkel a láb leggyakrabban előforduló problémáin enyhíthetünk. A több különböző részből álló összeállítás különösen alkalmas arra, hogy egyes részletei beépíthetőek legyenek egy-egy, a kozmetikus által alkalmazott kezelés menetébe, és e kiegészítésekkel igazán személyre szabottá tehesse a láb ápolását. A maximális hatás érdekében a protokoll természetesen támaszkodik a reflexológia, és közelebbről a talpmasszázs gyakorlatára is. A leírt protokoll nem minősül gyógymasszázsnak, nem terápiás cálzatú, hanem a vendég kényelemérzetét, fizikai és mentális jó közérzetét szolgálja, és mindenekelőtt enyhíti a láb fáradtságával együtt járó panaszokat. A bemutatott számos technika alapján ötleteket meríthet az Olvasó ahhoz is, hogyan frissítse, tegye változatosabbá kezelését olyan vendégek esetében, akik rendszeresen járnak lábápolásra, és a fáradtságon kívül esetleg más lábpanaszaik is vannak.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük