Egészség

A khôl és használatának titkai

A szem tökéletes sminkelése

Az alábbiakban lépésről lépésre kísérhetjük fi gyelemmel, hogyan készül az a professzionális szem smink, amelyet a nemzetközi Makeup Artist, Laura Mohlberg a Clinique számára készített el.

1. LÉPÉS: ÁPOLT SZEMKÖRNYÉK, TISZTA TEKINTET

• A munkát mindig az arc gondos megtisztításával és hidratálásával kezdjük.
• Az előkészítés után válasszunk egy, a szemkörnyéki karikák eltüntetésére szolgáló folyékony korrektort, amivel a szemkörnyék bőrét egyenletessé tehetjük. A szín megválasztásánál fi gyeljünk arra, hogy a vendég bőrszínénél egy tónussal világosabb legyen a korrektor tónusa.
• Tegyünk egy kevés korrektort a kézfejünkre, és egy lapos ecsettel körkörös mozdulatokat végezve saját bőrünk melegével melegítsük fel az anyagot. A még egyenletesebb hatás érdekében esetleg keverhetünk a korrektorhoz egy egészen kevés alapozót is.
• Ha a korrektor már megfelelő hőmérsékletű és könnyen eldolgozható, vigyük fel egy ecset segítségével a szem alatti területre, azokra a részekre, ahol világosítani szeretnénk a bőrt. Ha szükséges, egy keveset használhatunk a korrektorból az orrnyereg, az orrcimpák és az áll tájékán is.
• Miután ecsettel felvittük az anyagot, az ujjbegyünkkel fi nom ütögető mozdulatokkal dolgozzuk bele a bőrbe. A kéz melegétől a vékony rétegben felvitt korrektor megolvad, és a könnyű ütögetés hatására egészen belesimul a bőrbe, tökéletes fedettséget biztosítva. Ha úgy látjuk, hogy egyes területeken még nem tökéletesen fed a korrektor, ecsettel vigyünk fel belőle még egy leheletnyit, és dolgozzuk el az ujjbegyünkkel.
• Ha mindenképpen szükség van a szemhéj alapozására, ehhez ne korrektort, hanem alapozót használjunk, azt is csak a lehető legkisebb mennyiségben.
• Púderből, ha egyáltalán kell, csak egészen finomat, leheletkönnyűt, áttetszőt használjunk, és egy nagy ecsettel vigyük fel a bőrre, kis mennyiségben. Púderezés előtt mindig várjunk néhány percet, és győződjünk meg róla, hogy a korrektor már megfelelően megszáradt- e a bőrön. Teljes száradás után könnyen lehet, hogy kiderül: nincs is szükség púderre.

Profi megoldások

• A szemkörnyék területén én a legritkább esetben használok púdert, mert fontosnak tartom, hogy az arcnak ez a része tökéletesen hidratált maradjon.
• Közvetlenül a szemhéjon nem szeretek korrektort használni. Viszont a szemzug környékére felvitt anyagból a fölösleget mindig egy, a belső szemzugtól kifelé haladó mozdulattal törlöm le. Az így a bőrre került anyagtól a végeredmény csak még természetesebb hatású lesz.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük