Egészség

A kérdések hatalma

Vákuummasszázs a 21. század technológiájával

Az ókori Mezopotámiából származó emblémák szerint a vákuumkezelés már az időszámításunk elötti 3. évezredben is ismert volt. A régi görögöknél a masszázs során használt köpölyöző harang neves orvosok jelének számított. Míg a 19. századig a módszert világszerte elterjedt és hatásos eljárásként alkalmazták számos betegség kezelésében, a 20. században azonban a klinikai – kémiai kutatások előtérbe kerülésével méltatlanul szinte teljesen kiszorult a gyógyászatból.

Az ókor nagy orvosainak kezelési módszere az utóbbi néhány évben mintha kezdene újra ismertté és elterjedtté válni. Elsősorban a kozmetikai kezelések hatásának javítására fejlesztett ki több cég is ötletes, könnyen kezelhető készüléket, mellyel folyamatos vákuumot lehet fenntartani, illetve a beállítástól függően a szívóhatás ereje akár ritmikusan, pulzálva változhat is. Ennek köszönhetően fokozódik a kezelés hatékonysága, intenzitása, s könnyebb a gyakorlatban történő használat is. A kezelés a petyhüdt, ráncos bőr kisimítását, az elfáradt bőr regenerálását az egész testen egyaránt segítheti.

Az újonnan megjelent vákuumos kezelőgépek esetében a vákuummasszázs felfokozza a nyirokáramlást és a vérkeringést. A nyirokkeringés így akár ötvenszeresére is felgyorsulhat, ami biztosítja a salakanyagok elszállítását a szervezetből. A felgyorsult keringés következtében erősödik a szervezet zsírégetési folyamata, javul a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátása és anyagcseréje. A vákuummasszázs megerősíti a laza kötőszöveteket, visszaállítja rugalmasságukat, így a bőr feszesebbé válik. Rendkívül alkalmas a narancsbőr (cellulit) megszüntetésére, megelőzésére. A természetes körülmények között percenként 3 cm-nyit előrehaladó bomlástermékeket és zsírt szállító nyirokfolyadék áramlási sebessége akár ötvenszeresére is felgyorsíthatja. Mivel a zsírsejtekben a vákuum hatására feszültség keletkezik, ettől a sejtek egy jelentős részének a burka szétpattan, így a zsír kifolyik belőlük, s a nyirokkeringéssel távozik. Terhességi és nyúlási csíkok (striák) kezelésére is alkalmazható a módszer.

Kelemen Gréta

"Kevesen ismerik az igazi Kelemen Gréta-t, de a legfontosabb két dolog, amit tudni kell, hogy az optimista és precíz, természetesen barátságos, szemlélődő és racionális, de kisebb dózisokban, és gyakran elkényeztetik a nem érzéketlen szokások is.

Az optimizmusa azonban, amiért gyakran imádják. A barátok gyakran számítanak róla és romantikus természetükre a szükség idején.

Persze senki sem tökéletes, és Bogdánnak számos hibája van. A tisztesség és az instabilitás hajlamos az úton járni, bár inkább személyes szinten, mint mások számára.

Szerencsére a pontossága általában ott van, hogy enyhítse a fújásokat."

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük